Veelgestelde vragen

Aankoop diensten

Nee, de vraagprijs is een uitnodiging tot onderhandeling. De verkoper moet het bod van de koper expliciet accepteren voordat er een deal is. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een bod die alle belangrijke aspecten omvat.

Om te kunnen bepalen welke financiële mogelijkheden u heeft, adviseren wij u om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. In principe bepaalt uw inkomen voor welk bedrag u een hypotheek zou kunnen krijgen.

Nee, de voertaal in Nederland is Nederlands en bij aankoop van een huis zijn alle koopovereenkomsten hierdoor ook in het Nederlands. Als aankoopmakelaar begeleiden wij u bij het doorlopen van de koopovereenkomst en staan u bij met eventuele vragen.

Niet alle beschikbare koopwoningen zijn online geadverteerd. De meerderheid van de woningen zullen wel online staan, maar het kan gebeuren dat woningen al verkocht worden zonder dat deze online zijn geadverteerd. Door middel van ons netwerk met andere makelaarskantoren zijn wij op de hoogte van zowel online geadverteerde woningen als woningen die niet online staan.

Waar u zou willen wonen hangt vaak af van meerdere factoren in uw leven, zoals school, werk, sport en uw sociale leven. Wij zijn experts in het geven van objectief advies met betrekking tot de voor- en nadelen van elke locatie en kunnen u onafhankelijk advies geven over de lokale huizenmarkt. independent advise on the local housing market.

Het is niet verplicht om een aankoopmakelaar in te huren wanneer u op zoek bent naar een koopwoning. Echter is het goed om in gedachte te houden dat de verkopend makelaar de belangen zal behartigen van de verkoper(s). Hij/zij zal de verkoper(s) adviseren tijdens het verkoop proces. De verkopend makelaar kan en zal hierdoor niet in de gelegenheid zijn om tegelijkertijd uw belangen te behartigen als koper. Als u op zoek bent naar begeleiding en advise tijdens het koop proces, is het aan te raden om een aankoopmakelaar in te huren.

Tot de kosten koper behoren de overdrachtsbelasting en notariskosten, waaronder het opmaken van de leveringsakte en de inschrijving in het kadaster. Naast de bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en registreren van de hypotheekakte. Commissies voor makelaars, hypotheekkosten en eventuele kosten voor een taxatierapport of bouwtechnische keuring zijn ook niet inbegrepen. Deze kosten worden doorgaans verrekend via de eindnota van de notaris.

Binnen een paar dagen nadat uw bod is geaccepteerd, ondertekenen beide partijen een voorlopige koopovereenkomst. Deze wordt meestal opgesteld door de verkoper(s) of diens makelaar. Het contract omvat het specifieke huis of appartement, de overeengekomen prijs, de datum van eigendomsoverdracht, de verplichtingen voor zowel de koper als de verkoper en eventuele andere specifiek overeengekomen voorwaarden.

Bij de aankoop van een appartement is een lidmaatschap voor de VvE verplicht. De VvE beheert de zorg voor het gebouw en dient de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren, waaronder zaken als onderhoud en verzekeringen. Alle VvE's zijn gebonden aan Nederlandse wet- en regelgeving en veel hypotheekpartijen hebben strikte regels waaraan de VvE moet voldoen voordat een hypotheek wordt verstrekt.

Er is een klein verschil tussen het kopen van een huis en het kopen van een appartement in Nederland. Als u een huis koopt, bent u de enige eigenaar van het gebouw en de grond. Wanneer u een appartement koopt, koopt u een aandeel in de eigendom van het gebouw en de grond, ook wel appartementsrecht genoemd. Dit geeft u het exclusieve recht om daar te wonen.

Verkoop diensten

Wij werken samen met een mediapartner die het volgende voor u kan betekenen: de beste foto's, een videotour, 360 tour en meetrapportage. We kunnen u eventueel zelfs helpen met het stylen van de woning voor de fotoshoot. Met het juiste mediapakket adverteren wij uw woning op Funda en op social media via LinkedIn, Instagram en Facebook.

We bepalen de actuele marktwaarde op basis van referenties in de straat en buurt en op basis van onze waarnemingen terwijl we in de woning zijn. Hierbij vertellen we u welke waarde wij adviseren om de woning voor op de markt te adverteren. Soms kan dit precies op de marktwaarde zijn om een groot aantal aanvragen binnen te krijgen en zoveel mogelijk bezichtigingen in te plannen, maar het kan ook zijn dat er een andere aanpak nodig is. We zullen de verschillende strategieën met u bespreken en wat voor soort koper wij denken dat u aantrekt met uw woning. Als u de voorkeur heeft voor een snelle verkoop, kan dit soms via ons (internationale) netwerk van investeerders en via onze relaties met andere makelaars, of door simpelweg de woning op de juiste manier te adverteren.

Bij Verra Expat Home Services zijn we niet zomaar een verkoop- of verhuurkantoor: we zijn het allebei. Omdat we nauw samenwerken met internationale verhuisbedrijven (Relocators), weten we of de markt goed is om uw woning weer op de huurmarkt te adverteren, of dat het verkopen van uw investering op dit moment de beste oplossing is. We bespreken beide mogelijkheden graag met u.

Geen probleem, we helpen u graag verder. We zullen u in contact brengen met een notaris om een volmacht te ondertekenen, zodat de akte kan worden gepasseerd terwijl u in het buitenland bent. De koopovereenkomst kan ook digitaal worden ondertekend en we zullen u informeren over de belangrijke stappen die u moet nemen voordat u Nederland verlaat.

Bel of mail ons kantoor en een van onze makelaars neemt contact met u op. We zullen u informeren over de vervolgstappen van het verkoopproces en een afspraak plannen om u persoonlijk te ontmoeten. Dit eerste gesprek kan bij ons op kantoor plaatsvinden, of we komen bij u langs om alvast een eerste indruk te krijgen van de huidige staat van de woning en een waardebepaling te geven.

In feite het volledige ontzorgen van A tot Z, wat inhoudt dat we zorgen voor de intake, helpen met de media, alle juiste documentatie over het onroerend goed vinden, de bezichtigingen plannen en bijwonen, de onderhandelingen, het maken van het koopcontract, naar de notaris gaan als nodig en u helpen met de nazorg. Wij zijn een beursgenoteerd bureau bij de VBO (brancheorganisatie voor makelaars) waardoor ook hun algemene voorwaarden van toepassing zijn.